keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Finland's leading male orienteer

Tossu liikkuu taas! Kolmen edellisen viikon treenitunnit ovat laskettavissa yhden käden sormilla, mutta tällä viikolla olen jo päässyt jolkottelemaan kahteen kertaan tai oikeastaan hölkkäilemään. Juoksutuntuma on nimittäin hukassa kuin puhtaat sukat aamuisin. (Yömieskin kliseilee, niin miksen minäkin?) Ensin kaksi viikkoa piinasi polvi ja säteilynä koko vasemman reiden ulkosyrjä, siihen päälle vielä viikon flunssa, harkkapäiväkirjasta ei hirveän optimistisia merkintöjä tuolta kolmelta viikolta löydy.

Kävin fyssarilla eilen, jonka kanssa katseltiin videokameran avustuksella hidastuksia mun juoksusta. Oireellinen vasen jalka rullaa normaalisti, mutta oireeton oikea jalka kiertää lantiosta ja polvesta sisäänpäin kuin kiertokanki. Sain venyttelyniksejä "tosi kireälle" it-jänteelle ja siihen perään vielä "käsittelyn" jänteelle. Voi pojat, että sattui, mutta voi pojat, että auttoi.

Sain tänään sähköpostia hra toiminnanjohtajalta otsikolla "Scotland training camp". Sinne pitäisi maanantaina lähteä ja tilasin varmuuden vuoksi paluulennolle paikan arkulle. Samalla suunnalla leireilee samaan aikaan Iso-Britannian maajoukkue ja Skotlannin eliittiryhmä. Siellä olisi treenileirin päätteeksi pari kisaakin. Lauantaina Culbinissa olisi ollut miehillä 18,4km, mutta olin kerrankin viisas ja ilmoittauduin 7,6km:n ladulle. Sunnuntaina olisi Forresin kaupungissa kaupunkikisaa reilun seitsemän kilometrin edestä. Kaupunkikisassa olisi varmasti pirun kivaa, jos olisi kunnossa, nyt fiilikset ovat kaksijakoiset. Edellisessä viestissä kerroin määrittelystäni juoksija ja toivoin suunnistajan arvonimeä. Pari päivää sitten sain jopa enemmän kuin sen, kun kävin lukemassa Moravian Orienteers:n sivuilta Moray Mix Weekendin Pre Event Press Releasen. Otsikko sai heti hymyn huulille:

"Flying Finns set to put Livesey to the test"

Pari riviä alempaa löytyi kuitenkin jackpot:

"Due to the exceptional quality of the terrain, some of the UK’s top elite orienteers are talking about the Saturday race at Culbin being the “race of the year”, and a group of 11 of Finland’s leading male and female orienteers are making a special trip over as part of a spring training camp."

Jisses! Finland's leading male orienteer? Kiitti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Myös Routsin topp-elitteä on tulossa kuulema paikalle :o